"Vrouwen verbeeld" en "Anders fotograferen".

Op een stralende woensdagavond heeft ons lid Karin den Boer, fotografe en gastdocente fotografie, in Dorpshuis De Vroone in Kapelle een presentatie verzorgd over de manier waarop vrouwen worden verbeeld in de fotografie.
Voor de pauze toonde zij werk van diverse beroemde en minder bekende vrouwelijke fotografen en van zichzelf en lichtte zij toe waarom de fotograaf juist voor die belichting en dat standpunt had gekozen. De veelzijdige presentatie omvatte gefotografeerde vrouwen, documentaire fotografie, mode, kunst, geënsceneerde fotografie en beeldmanipulatie-photoshop en zelfportretten. Getoond werden zowel vele decennia oude en hedendaagse werken.

Na de pauze stond het 'Beeld' centraal. Karin gaf ons tips en trucs over standpunt, kader en compositie. Door een kleine wijziging kun je een totaal andere foto en beter beeld krijgen: door anders te kijken ga je anders fotograferen. Aandachtspunten daarbij zijn onder meer het verdwijnpunt, spiegeling, kleuren die elkaar versterken en schaduw.
De tips en trucs zijn geschikt voor alle camera’s en smartphones. Kortom, iets waar wij allemaal wat aan hebben!!

Voorafgaand aan de presentatie lieten de dames zich het vrolijke zomerbuffet prima smaken en er na was het tijd voor de afsluitende netwerkborrel.