Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kennismaking met alle aspecten van MVO

De bijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) die het OvVZ samen met Stichting Switch  in Uitspanning De Goederenloods in Goes heeft georganiseerd, is een groot succes geworden.
MVO is hot, ondanks of juist dankzij onze haperende economie?! Het aansprekende onderwerp heeft ruim 30 leden en introducés naar deze bijzonder sfeervolle locatie getrokken.

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn, zich makkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Bovendien zijn zij veelal koplopers in hun branche. Dat en nog veel meer werd ons na een voortreffelijke High tea uitgebreid toegelicht.

Onder leiding van quizmaster Joost Tijssen speelden wij in twee teams in drie spelronden (People, Planet, Profit) de Duurzaam Doe Je Zelf-show. Daarin maakten wij aan de hand van meerkeuzevragen en doe-het-zelfopdrachten kennis met alle facetten van MVO.
Daarna was het podium voor drie Zeeuwse koplopers op het gebied van Duurzaam Ondernemen:
Echtgenoot John van ons lid Marja van den Kleyenberg zette uiteen hoe hij met haar op duurzame wijze kapsalon Willeke in Kapelle exploiteert;
Franca de Winter, eigenaar van Groentenhandel De Winter lichtte haar producten Fruitje.nu (bedrijfsfruit), Kistje.nu, Vers & Handig en Leuk Zeeuws toe. Concepten die haar bedrijf samen uitvoert met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.
Ten slotte vertelde Marc de Ridder, filiaalmanager van de Agrimarkt Goes, MVO-Goes prijswinnaar 2014 vol passie over hun samenwerking met Zeeuwse telers. Agrimarkt is dé supermarkt met een groot assortiment streekproducten onder de merknaam 'Groos'.

Voordat de aanwezigen vol goede MVO-voornemens huiswaarts gingen, werd deze leerzame avond afgesloten met een gezellige netwerkborrel.